Mimarlık Fakültesi 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

Mimarlık Fakültesi 2025-2026 EÄŸitim-ÖÄŸretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı 06 Kasım 2025 PerÅŸembe günü yapılmıştır. Akademik Kurulu Fakülte Dekanının fakülte ile ilgili deÄŸerlendirmesi, Bölüm BaÅŸkanlarının bölümleri ile ilgili deÄŸerlendirmeleri, Bölümlerde lisans programlarına ilk defa öÄŸrenci alınmasının deÄŸerlendirilmesi gündemine alınmıştır. Toplantıya Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürsel YANIK, Dekan Yardımcıları, Bölüm BaÅŸkanları ve akademik personel katılmıştır.
KonuÅŸmasına 2025-2026 eÄŸitim-öÄŸretim yılı güz döneminin hayırlı olması temennisiyle baÅŸlayan Dekan Prof. Dr. Gürsel YANIK, sözlerine 2025 yılında akademik kadrolarda unvan alan personelleri tebrik ederek çalışma hayatlarında baÅŸarılar diledi, Yanık konuÅŸmasında Fakültemiz bölümlerindeki akademik kadro sayılarının artırılması için çaba gösterdiÄŸini belirttiÄŸi konuÅŸmasının devamında Fakültemize ofis ve derslik olarak tahsis edilen alanların yetersiz olduÄŸunu bahsederek mevcut sıkışıklığın rahatlatılması için imkanların daha da iyileÅŸtirilmesi çalışmalarının devam ettiÄŸini belirterek konuÅŸmasının sonunda katılan tüm personele teÅŸekkürlerini ifade etti.
Endüstriyel Tasarım Bölüm BaÅŸkanı Prof. Dr. Arif GÖK, 2022 yılında bölüm kapsamında Tekoloji ve İnovasyon (ABD) yüksek lisan programı açıldığını belirterek önümüzdeki eÄŸitim yılında lisans düzeyinde öÄŸrenci alınmasını teklif edebilmek için akademik kadro alınması taleplerinin olduÄŸunu belirtti. 2025 yılı içerisinde bölüm olarak öÄŸretim üyeleri tarafından gerçekleÅŸtirdikleri bilimsel faaliyetleri açıkladı.
Mimarlık Bölümüne ait deÄŸerlendirmeleri gerçekleÅŸtirmek için Doç.Dr. Eray ÅžAHBAZ söz aldı önümüzdeki eÄŸitim yılında lisans düzeyinde öÄŸrenci alınabilmesi için kadro taleplerinin olduÄŸunu belirterek akademik personel ihtiyaçlarının karşılanmasının gerektiÄŸini bu konuda destek beklediklerini bildirdi.
Åžehir ve Bölge Planlama Bölüm BaÅŸkanı Dr. ÖÄŸr.Üyesi Dilcu GÖNÜL bölüm olarak 2025 yılında gerçekleÅŸtirilen akademik faaliyetler ve gerçekleÅŸtirilecek olan projelerden bahsetti. Ayrıca bölümün akademik personel ihtiyacının karşılanmasından bahsederek bu konuda destek beklediklerini bildirdi.
İç Mimarlık Bölüm BaÅŸkanı Doç. Üyesi Elif ÖZDOÄžLAR söz aldı ve 2025 yılında bölümde kayıtlı öÄŸrenci sayısına göre kadrolu öÄŸretim elamanı sayısı oranının makul seviyelere ulaÅŸması için kadro taleplerini olduÄŸunu belirterek akademik personel, atölye ve derslik ihtiyaçlarının karşılanmasının önem arz ettiÄŸini bu konuda destek beklediklerini bildirdi.
Akademik kurul toplantısının son kısmı soru cevap ÅŸeklinde bölümlerin talepleri dile getirildi ve akademik personelin öneri ve görüÅŸlerini ifade ettikleri dilek ve temenniler bölümünün ardından sona erdi.
.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)
.jpeg)