Staj

Fakültemiz İç Mimarlık Bölümümde zorunlu staj uygulaması bulunmamaktadır. Öğrencilerimiz isteğe bağlı staj yapabilmektedirler. Staj yapacak öğrencilerimiz ilgili staj aşamalarını takip ederek stajlarını yapabilirler. 

Stajlarla ilgili sıkça sorulan sorular ve cevaplarına  buradan erişebilirsiniz. 

Aşağıda yeralan Staj Yönergelerini lütfen dikkatlice okuyunuz.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Staj Yönergesi 

İç Mimarlık Bölümü Staj Yönergesi  

 

STAJ AŞAMALARI

Önemli Duyuru! 

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereğince, çırak ve stajyerler staja başlamadan önce staj yapacağı işyerinin tehlike sınıfına uygun temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini almaları gerekmektedir. Staja başlamadan önce öğrencilerin gerekli eğitimleri tamamlamaları zorunludur. Ayrıca tamamladıklarına dair belgelerini Staj Komisyonu’na ibraz etmek zorundadırlar.

1.Aşama

Staj yapmaya karar vermişseniz ilk yapmanız gereken en önemli şey, işyerlerine internetten veya yüzyüze başvuru yaparak staja kabul edilmenizdir. Bu aşamada firma stajın zorunlu olduğuna dair bir belge isterse STAJ BAŞVURU DİLEKÇESİNİ(PDF)'ni doldurup Bölüm Başkanına/ Yardımcısına imzalattıktan sonra firmaya götürmeniz gerekir. Bu belge doldurmak zorunda olduğunuz bir belge değildir. Firma böyle bir belge istemezse bu belgeyi hazırlamanıza gerek yoktur ve 2.aşamaya geçebilirsiniz. 

STAJ BAŞVURU DİLEKÇESİ 

2.Aşama

Kabul aldığınızda, İŞYERİ/KURUM STAJ KABUL FORMU'nu doldurunuz. 

İlgili yerleri firma yetkililerine onaylatmayı, mühür ve imza attırmayı unutmayınız.

İŞYERİ/KURUM STAJ KABUL FORMU

3.Aşama

STAJ SİGORTA TALEP FORMU'nu okunaklı bir şekilde doldurunuz,imzalayınız ve aşağıdaki EK-1, EK-2 ve EK-3  belgeleri ile birlikte, stajınızın başlangıç tarihinin en az 5 (BEŞ) İŞ GÜNÜ ÖNCESİNDEN Bölüm Sekreterliğine teslim ediniz. 1-2 gün kala getirirseniz sigorta girişiniz yetişmez.

 

  • EK-1: İŞYERİ/KURUM STAJ KABUL FORMU(2.Aşamada hazırlanan form)

  • EK-2: SPAS MÜSTEHAKLIK BELGESİ (e-devletten 5 iş günü öncesinde alınacak. Belgenin geçerlilik süresi vardır ve 1 aydır. Bu yüzden belgeyi staj evraklarını Bölüm Sekreterliğine teslim etmeden hemen önce alınız, erken almayınız.) 

  • EK-3: TAAHHÜTNAME

5 iş günü öncesinden Bölüm sekreterliğine bırakılan evraklarınız, en kısa sürede resmi yazı ile Bölüm tarafından Mimarlık Fakültesi Dekanlığına gönderilir ve ilgili görevli tarafından sigorta girişiniz yapılır.

►STAJ SİGORTA TALEP FORMU

 

►TAAHHÜTNAME

4.Aşama

STAJ DEĞERLENDİRME FİŞİ' ni  staj değerlendirmenizi yapmak üzere staja giderken yanınızda götürerek işyerine teslim ediniz.

Staj bitiminde işyerinden teslim alarak kapalı zarf içinde staj komisyonuna teslim edilmek üzere saklayınız.

STAJ DEĞERLENDİRME FİŞİ 

5.Aşama

Sigortanızın yapıldığını belgeleyen Sosyal Güvenlik Kurumu / 4A İşe Giriş Çıkış Bildirgesi belgenizi, stajınızın başlamanıza 1-2 gün kala e-devletten kontrol edip çıktısını alabilirsiniz. Bu belgeyi işyerine teslim etmelisiniz. Bu belge olmadan staja başlayamazsınız. Belgenin e-devlette çıkmaması durumunda Staj Komisyonu ile irtibata geçiniz.

 

 

Son Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2024, Perşembe