Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak‘tan Fakültemize Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak‘tan Fakültemize Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Fakültemize ziyarette bulundu.

Fakültemizin akademik ve idari personelimizle buluşan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, yaptığı konuşmalarda üniversitenin yönetimine ilişkin temel ilkelerini akademik, sanatsal ve sportif üretim, eğitim öğretime katkı, üniversite paydaşlarına katkı, toplumu aydınlatma ve eğitimci kimliği dışındaki aidiyetleri üniversite kapısının dışarısında bırakma olarak sıraladıktan sonra konuşmasına şöyle devam etti:

Üniversitemizdeki akademik üretimi artırmak yetmez. Bu üretimin kaliteli olması bizim için çok önemli. Akademik ve idari personelimiz görevlerini en güncel bilgilerle yapacak. Öğrencilerimiz artık teknolojiyi iyi kullanıyorlar ve çok donanımlılar. Onların beklentilerini de dikkate alarak eğitim öğretim faaliyetlerimizi devam ettireceğiz. Üniversite içinde akademik üretim ve öğrencilerimize eğitim sunmak da yeterli değil. Başta kamu kurumları olmak üzere görev alanımız özelinde aranan akademisyen olacak, bilgimizle paydaşlarımıza katkı sunacağız. Bunu da yeterli görmeyeceğiz. Şehrimizi ve milletimizi aydınlatacağız. İnsanları bilgimizle, temsil ettiğimiz Kütahya Dumlupınar Üniversitesi markasına yakışır biçimde aydınlatacağız. Tüm bunları yaparken de eğitimci kimliğinizin önüne hiçbir kimliğimizi koymayacak, kimseye karşı bir ayrım gözetmeyeceğiz.

Akademik personelimiz kadar idari personelimiz de olmazsa olmazımız. Hepimiz aynı saatin dişlileri gibiyiz. Birimiz eksik olursa işlerimiz aksar. Yaptığımız işlerde yasa ve yönetmelikler kılavuzumuz olacak. İşimizi sınırımızı koruyan Mehmetçiğimiz kadar titiz yapacağız. Onlar vatan sınırlarının güvenliği gibi kutsal bir görevi yürütüyorlar. Ancak unutmayalım ki, o askerlerin kardeşlerini, çocuklarını eğitmek, onları hayata hazırlamak da kutsal bir görev.

 

Son Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2023, Pazartesi