International Vision Üniversitesi’nde Karma Sergi Düzenlendi.

Dumlupınar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Elemanları

Gostivar International Vision Üniversitesi’nde Karma Sergi Düzenledi.

Makedonya’da Gostivar International Vision Üniversitesi’nde 11 Mayıs 2017 tarihinde Mimarlık Fakültesi sergi holünde karma sergi düzenlenmiştir. Karma sergi Dumlupınar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim elemanlarının Kütahya ilini ve mimarisini konu alan fotoğraf çalışmalarından oluşturulmuştur. Sergiye Dumlupınar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim elemanlarından Doç. Ömer Kutay GÜLER, Arş. Gör. Dr. Çağrı YALÇIN, Arş. Gör. Mustafa Veli YÖNDER eserleriyle katılmış olup, Arş. Gör. Hazal TÜNÜR, Arş. Gör. Ayten Hüma TÜLCE ve Arş. Gör. Elif ÖZDOĞLAR tarafından iştirak edilmiştir. Sergi, International Vision Üniversitesi rektörü sayın Prof. Fadil Hoca’nın açılış konuşmasıyla başlamıştır.

Sergide Kütahya Mimarisi; Aizonai antik kenti görselleriyle antik çağ mimarisi, Germiyan Sokağı, Kütahya Osmanlı Dönemi konut mimarisi, Selçuklu Dönemi detaylarına sahip eserler görseller ile izleyicilere aktarılmıştır. Osmanlı İmparatorluğu’nun 500 yıl hüküm sürdüğü Balkan topraklarında benzer yapıların ve Osmanlı eserlerinin bulunması izleyiciler için ilgi çekici unsurlar olmuştur. Serginin akabinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı ve eski Kültür ve Turizm Bakanı Sn. Yalçın TOPÇU, AK Parti Ordu Milletvekili Sn. Metin GÜNDOĞDU, Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Sn. Tülin Erkal KARA ile yönetmen Sn. Osman SINAV ve tanınmış sinema sanatçılarından oluşan bir heyet, Vision Üniversitesini ziyaret etmiştir.

Sergi Açılışının akabinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Sayın Yalçın Topçu ve Dumlupınar Üniversitesi’nden Arş.Gör. Hazal Tünür, Arş.Gör. Ayten Hüma Tülce ve Arş.Gör.Elif Özdoğlar.

Gostivar International Vision Üniversitesi Rektörü, Dumlupınar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Elemanları Sergi Açılışında.

Son Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2017, Salı