Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü Anadolu Uygarlıklarının İzinde Keşfe Başladı

14-17 Mayıs tarihlerinde Datça İç Mimarlar Odası’nın daveti üzerine, Dtça’da üç adet çalıştay gerçekleştirdi. Çalıştay yürütücüleri; Dr.Öğr.Üyesi Çağrı Yalçın, Dr.Öğr.Üyesi Elif Özdoğlar, Arş.Gör Turgut Kalay, seramik sanatçısı Seval Yılmaz Yatır, Arel,Gedik ve Gelişim Üniversitelerinde Öğretim Üyesi olan Tuba Fazlıağaoğlu ve İç Mimarlar Odası Datça il Temsilcisi İç Mimar Ceyda Yener önderliğinde 32 öğrencinin katılımıyla ve Seranit firması sponsorluğunda gerçekleştirilen Seranitle Tasarla çalıştayında katılımcılar firmanın temin etmiş olduğu karolar üzerine Eski Datça ve Karya Uygarlığının önemli merkezi Knidos’u vurgulayan desenler üretmeye çalıştılar. Bu çalıştaya sanata ilgi duyan Datça’lı çocuklar da katıldılar.

İkinci çalıştayda ise katılımcılar izlenimlerini bu kez Line Art tekniğiyle kağıda döktüler. Akabinde korunmuş kent dokusu ile Eski Datça’da bir fotomaraton gerçekleştirildi. Sonuç ürünler Datça Mare Otel’de sergilendi. 22-24 Mayıs tarihlerinde ise Assos’ta Seranitle Tasarla 2 çalıştayında katılımcılar firmanın temin etmiş olduğu karolar üzerine bu kez Truva uygarlığı üzerine 23 öğrenci izlenimlerini yansıttılar. Bu kapsamda mimari proje yarışması sonucunda tasarımı gerçekleştirilen ülkemizin en çağdaş müzelerinden Truva Müzesi müzede görevli Arkeolog Özgür Çavga eşliğinde gezildi. Truva ören yeri ve replica truva atı ziyaret edildi. Zeytinyağı müzesi ve Assos köyü de kent kimliğini algılamada önemli duraklar arasında yer aldı. Assos köyü’nde bir fotomaratonda gerçekleştirilirken, ‘‘Ayna, ayna söyle bana’’ isimli çalıştayda da iç mimari bir öge olarak ayna nesnesi irdelendi.

Assos’ta gerçekleştirilen üç çalıştayın ürünleri Pedasos Altınel Otel’de sergilendi. Ayrıca gezide Çanakkale ruhu üzerine Prof.Dr. Osman Şan tarafından yürütülen sosyal sorumluluk projesi Kalevani sergilendi ve müzelere hediye edildi. Kütahya’ya dönüşün ardından ise üniversitemizde 26 Mayıs tarihinde seranit firması seramik malzeme üzerine teknik bir eğitim gerçekleştirdi. Bu eğitim öncesinde karolar üniversitemizde sergilendiler. Son durağının Aizonai olması planlanan sanat çalışmasının bir sonraki durağı ise Truvalıların rakipleri Aka’ların doğduğu topraklardan sakız adası olması planlanıyor. Fotomaraton ürünleri de Yunanistan ayağından sonra ilimizde ve üniversitemizde sergilenecek.

Datça Katılımcı Öğrenciler: Harun Meşe, Melda Efsa Ergün, Tuğba Kömürcü, Buğrahan Karabulut, Büşra Karademir, Cavidan Yaşar, Muhammed Emin Ekrek, Kübra Özgür, Nurican Güvenç, Sıla Aşoğlu, Sude Baydilli, Talha Özdemir, Kaan Şimşek, Yusuf Başaran, Kübra Çiçek, Ömer Faruk Çerikci, Ayşenur Aynacı, Aslıhan Nur Daştan, Cihan Baş, Ümmü Gülsüm Durur, Ece Öztürk, Seda Bak, Mert Ergen, Merve İnce, Elif Durur, Zeynep Öztürk, Zeynep Çelebi, Esra Nur Lök, Zeynep Ulama, Kader Gümüştaş, Selin Ataş, Seda Bak

Assos Katılımcı Öğrenciler: Harun Meşe, Melda Efsa Ergün, Tuğba Kömürcü, Buğrahan Karabulut, Büşra Karademir, Cavidan Yaşar, Muhammed Emin Ekrek, Nurican Güvenç, Sıla Aşoğlu, Cihan Baş, Ümmü Gülsüm Durur, Elif Durur, Zeynep Öztürk, Osman Kaldırım, Kutay Yılmaz, Raşa Bilal Hekmat Al Ravi, Mihriban Azak, Talha Özdemir, Ceren Yılmaz, Kübra Arput, Sena İşcan, Nur Güzel Yüksel

Son Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2022, Pazartesi