Dpü’de Schnitzer Tasarım Yarışması Ödül Töreni

Fakültemiz Endüstriyel Tasarım ve İç Mimarlık bölümleri ile Schnitzer firmasının ortak organizasyonu olan ahşap mobilya ayağı konulu Schnitzer Tasarım Yarışması için Üniversitemizde ödül töreni düzenlendi.

Eğitim Fakültemizdeki Mavi Salon'da düzenlenen törene Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Dekanımız Prof. Dr. Osman Şan, Schnitzer firmasının sahibi Umut İnce ile akademik ve idari personelimizin yanı sıra çok sayıda öğrencimiz katıldı.

Öğrencilerimizden çok sayıda tasarım başvurusunun yapıldığı yarışmada dereceye giren genç tasarımcılara ödülleri verildi. Yarışmada İç Mimarlık Bölümü öğrencilerimiz arasında birinciliği Aydın Ünver, ikinciliği Deniz Gelir, üçüncülüğü M. Talha Özdemir kazanırken jüri özel ödülünü H. Can İnanç ve mansiyon ödülünü ise M. Can Çalışkan elde etti.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Şan yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik etti. Schnitzer firmasına böyle bir yarışmanın gerçekleşmesinde katkı sağladığı için teşekkürlerini sunan Prof. Dr. Şan, bu tarz yarışmaların öğrencilerin mezun olduktan sonraki çalışma hayatına adaptasyonu bakımından katkı sağladığını ve bu etkinliklerin düzenlenmesinde teşvik edici olacaklarını belirtti.

Firma sahibi Umut İnce ise yaptığı konuşmada, Mimarlık Fakültesi ile böyle bir etkinlik gerçekleştirdilkeri için mutlu olduğunu söyledi. Sektörün genç tasarımcılara olan ihtiyacından bahseden Umut İnce, yarışmaların öğrencilerin kendilerini geliştirmesine ve tasarımları ile ülkemize katkıda bulunmalarının önemine değinerek bu tür etkinlikleri ödüllendirerek teşvik edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür etti.

İnce'nin ardından konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, "Mimarlık Fakültemizi ve Schnitzer firmasını kutluyorum. Tasarım insanın yaratılışından itibaren vardır ve var olmaya devam edecektir. Bu yüzden bugün tasarımcıya ihtiyaç olduğu gibi gelecekte de yeni tasarımlara ve bu tasarımları gerçekleştirecek yeni tasarımcılara ihtiyaç olacak. Başta yarışmada derece alanlar olmak üzere katılım sağlayan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum.

Tören, kazanan öğrencilere ödüllerinin sunulmasının ardından toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Son Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2022, Perşembe