Mimarlık Fakültesi 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

Mimarlık Fakültesi 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı 11 Şubat 2022 Cuma günü yapılmıştır. Akademik Kurulun gündeminde Bölüm Başkanlarının bölümleri ile ilgili değerlendirmeleri, bölümlerde yüksek lisans programlarının açılması ve proje üretimi çalışmaları yer almıştır. Toplantıya Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman ŞAN, Dekan Yardımcıları, bölüm başkanları ve akademik personel katılmıştır.

Konuşmasına 2021-2022 eğitim-öğretim yılı bahar döneminin hayırlı olması temennisiyle başlayan Dekan Prof. Dr. Osman ŞAN, sözlerine 2021 yılında gerçekleştirilen akademik, kültürel ve sosyal etkinlikler ve eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında bilgiler vererek başladı. Sonrasında 2021 yılı akademik teşvik sonuçları kapsamında fakültemizden teşvik almaya hak kazanan Prof.Dr.Arif GÖK, Dr.Öğr.Üyesi Elif ÖZDOĞLAR, Dr.Öğr.Üyesi Çağrı YALÇIN ve Dr.Öğr.Üyesi Merve Buldaç’a teşekkürlerini iletti.

Konuşmasının devamında Fakültemizin altyapı çalışmalarına dikkat çeken ŞAN, bölümlerin yüksek lisans programlarının açılmasının önemine vurgu yaptı. Fakülte bölümlerinin de sosyal paylaşım platformlarından tanıtılması faaliyetlerine hız kazandırılması gerektiğini ifade etti.

İç Mimarlık Bölümüne ait değerlendirmeleri gerçekleştirmek için Dr. Öğr.Üyesi Elif ÖZDOĞLAR söz aldı ve 2021 yılı içerisinde yapılan eğitim ve öğretim faaliyetleri hakkında bilgiler sundu.

Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Prof.Dr.Arif GÖK, 2021 yılında gerçekleştirilen ders dışı faaliyetlerden bahsetti, pandemi şartlarına rağmen akademik ve kültürel faaliyetler açısından yoğun ve verimli bir yıl geçirildiğini ifade etti. Yıl içerisinde bölüm olarak 5 adet SCI yayının, 1 uluslararası diğer indeksli yayının, 1 adet bilimsel kitabın, 1 adet uluslararası sempozyumun, 1 adet tasarım tescilinin ve 1 adet ödüllü tasarım yarışmasının öğretim üyeleri tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

Son olarak  Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı Dr. Öğr.Üyesi Dilcu GÖNÜL söz aldı ve bölüm olarak 2021 yılında gerçekleştirilen akademik faaliyetler ve gerçekleştirilecek olan projelerden bahsetti.

Akademik kurul toplantısının son kısmında bölümlerin talepleri soru cevap şeklinde dile getirildi, akademik personelin öneri ve görüşlerini ifade ettikleri dilek ve temenniler bölümünün ardından sona erdi.

Son Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2022, Perşembe